Support
Milispec Sampling and Analysing - Hoe werkt pH

Hoe werkt pH

Een pH elektrode werkt op zich redelijk eenvoudig. Hieronder staat een schematische weergave van een "standaard" elektrode.

Een pH elektrode is in principe opgebouwd uit 2 "aparte" elektrodes.

  • Als eerste is er de pH elektrode (Internal electrode). Deze elektrode meet de concentratie waterstof ionen door het pH gevoelige membraan (Glass membrane).
  • De tweede elektrode is de referentie elektrode (Refence electrode). Deze elektrode staat via een brug of junctie (Reference junction) in contact met de vloeistof waarin wordt gemeten.

In beide elektrodes zit een Ag/AgCl elektrolyte. De elektrolyt in van de referentie elektrode loopt er langzaam uit via de junctie. 

De pH meter heeft een zeer hoge ingangsimpedantie. De meter zet uiteindelijk het spanningsverschil tussen beide elektrodes om in de uiteindelijke meetwaarde.


Om te kunnen meten moet het membraan goed te kunnen laten werken moet deze in een vloeistof worden bewaard. Om verder te zorgen dat de referentie elektrode niet wordt leeggetrokken wordt deze in een speciale bewaarvloeistof geplaatst. De concentratie zouten in de bewaarvloeistof is gelijk aan de concentratie in de referentie elektrode.

pH elektrodes zijn er in veel soorten en maten. Niet elke elektrode is dan geschikt voor iedere meetsituatie. Wij helpen u dan ook graag bij het kiezen van de juiste elektrode voor uw specifieke meting.

Vol trots presenteren wij onze nieuwe alles-in-1 koffer voor de micro-biologische 2e generatie ATP...
Op 14 december stond er op groentenieuws.nl en bloemenplantennieuws.nl een artikel over onze...
Om de introductie van de nieuwe Ultrapen high end pocket testers kracht bij te zetten hebben wij...
Aanmelden nieuwsbrief
Naam:
E-mail: