Support
Milispec Sampling and Analysing - Onderhoud elektrodes

Onderhoud elektrodes

pH

Bij het meten van de pH wordt er dus een spanningsverschil gemeten tussen 2 elektrodes. Het mag dan ook duidelijk zijn dat goed onderhoud van groot belang is. 

Niet alleen het regelmatig kalibreren van de elektrode om de veroudering van de elektrode te compenseren. Let er wel op dat je pas gaat kalibreren als de elektrode goed gereinigd is. Doe je dit niet kan na verloop van tijd de meetwaarde gaan afwijken.

Waarom reinigen

Door het gebruik kan de elektrode vervuilen. Er kan een filmlaagje vuil op het meetglas vormen. Ook kan de junctie door vuil verstopt raken. Door de elektrode te reinigen met de juiste reinigingsvloeistof maakt u beide weer schoon en kunt u weer probleemloos meten. Voor een juist advies over het reinigen kunt u het beste contact met ons opnemen. Elke vervuiling of meetsituatie heeft zijn eigen reinigings vloeistof. Laat een gereinigde elektrode altijd eerst een half uur tot rust komen in de bewaarvloeistof alvorens deze te kalibreren.

Hoe te kalibreren

  • Kalibreren kan het beste worden gedaan met een schone gereinigde elektrode. 
  • Gebruik altijd schone en verse kalibratievloeistoffen.
  • Wij adviseren per kalibratievloeistof om 2 bekers te gebruiken. 1 beker is dan een spoelvloeistof en de andere beker is de daadwerkelijke kalibratievloeistof.
  • Kalibreer altijd eerst op pH 7.
  • Kalibreer vervolgens pH 4 of pH 10


EC

Ook bij het meten van de EC wordt er over 2 elektrode gemeten. Ondanks dat de EC sensor minder gevoelig is voor slijtage moet deze toch goed worden onderhouden. Word dit niet gedaan dan is de kans groot dat de meetwaarde niet correct is.

Waarom reinigen

Door het gebruik kan de elektrode vervuilen. Er kan een filmlaagje vuil op de elektrodes vormen. In tegenstelling tot een pH elektrode is het reinigen van een EC elektrode makkelijker. Een EC elektrode is goed te reinigen met onze speciale reiniger of zelfs met een standaard schoonmaakmiddel ZONDER parfum. Het kalibreren van een EC elektrode is doorgaans minder belangrijk. Controleer wel regelmatig of de meetwaarde nog overeenkomen met de kalibratievloeistof.


Vol trots presenteren wij onze nieuwe alles-in-1 koffer voor de micro-biologische 2e generatie ATP...
Op 14 december stond er op groentenieuws.nl en bloemenplantennieuws.nl een artikel over onze...
Om de introductie van de nieuwe Ultrapen high end pocket testers kracht bij te zetten hebben wij...
Aanmelden nieuwsbrief
Naam:
E-mail: