Support
Milispec Sampling and Analysing - Micro-organismen

Micro-organismen

Onafhankelijk van de situatie kan Luminultra’s geavanceerde 2e generatie ATP technology snelle, complete, en nauwkeurige inzichten verschaffen op het gebied van micro-biologische groei. De test kit die portable en makkelijk in gebruik is geeft binnen enkele minuten na monstername een onafhankelijke indicatie van de microbiologische activiteit . Hiermee wordt kostbare tijd bespaard, zijn risico’s beter beheersbaar en worden operationele kosten bespaard. Daarnaast wordt u altijd bijgestaan door zeer ervaren technici die u helpen de testkit goed toe te passen om uw doelstellingen te behalen. Ervaar het gevoel van procescontrole met het ruime aanbod aan Luminultra oplossingen!

 

Wat is ATP

ATP ofwel Adenosine Trifosfaat is het belangrijkste energie dragende molecuul voor alle vormen van leven. Door het meten van ATP is het dus mogelijk een indicatie te geven van het totaal aan micro-organismen.

Hoe wordt ATP gemeten?

Als u ‘s nachts wel eens een vuurvliegje heeft waargenomen dan heeft u het proces van ATP meting kunnen aanschouwen. Simpel gezegd: ATP verzameld uit micro-organismen wordt gemixt met een enzym genaamd Luciferase om licht te genereren. Dit licht wordt gemeten met een luminometer. Meer micro-organismen, dus meer ATP, geeft meer licht!

Wat heb ik aan een atp test?

Het meten van ATP geeft een totaalbeeld van alle levende micro-organismen in plaats van slechts een fractie van de totale populatie middels andere methoden. ATP testen kan zeer snel en geeft resultaten binnen minuten in plaats van dagen. Deze genoemde kritische voordelen ten opzichte van traditionele bacterie- kweek en tel methoden besparen tijd, beperken risico’s en besparen kosten.

Toepassingen

Ons streven is om voor elke toepassing de beste oplossing te bieden. Wij hebben daarom ook de volgende testkits al in ons pakket:

  • Water (QGA)
  • Organische vloeistoffen (QGO-M)
  • Oppervlaktes (DSA)
  • Troebel water (QG21-I)
  • Afvalwater (QG21-W)
  • Verven (QG21-S)

Vergelijking diverse methodes:

 

Vol trots presenteren wij onze nieuwe alles-in-1 koffer voor de micro-biologische 2e generatie ATP...
Om de introductie van de nieuwe Ultrapen high end pocket testers kracht bij te zetten hebben wij...
Dealerschap Myron L
15 September 2016
Milispec is vanaf heden importeur van Myron L.  De apparatuur van Myron L sluit perfect aan bij het...